Днес започна референдума в бившата югославска република, от който трябва да

...
Днес започна референдума в бившата югославска република, от който трябва да
Коментари Харесай

Ще смени ли името си Македония?

Днес започна референдума в някогашната югославска република, от който би трябвало да стане ясно дали Македония ще одобри наименованието Република Северна Македония,съобщи bTV.

Право на глас в допитването имат 1 806 336 души, записани в изборните списъци- в  Македония те са със фотоси. Всяка бюлетина има неповторим номер и откакто гласоподавателят гласоподава, пръстите му се напръскват със спрей, който при осветление с UV лампа, оцветява ръцете. Целта е да се избегне корист и наново гласоподаване.

Въпросът на референдума гласи: Дали сте за участие в Европейски Съюз и НАТО с приемане на контракта сред Република Македония и Република Гърция. За да бъде сполучлив, 50% плюс един от имащите право на глас би трябвало да отидат до урните. Това са почти 900 000 души.

Ако референдума е недействителен, държавното управление на Зоран Заев разгласи, че ще продължи с използването на Преспанското съглашение. При отвод от него, изолацията от страната на Гърция ще продължи и пътят към НАТО и Европейски Съюз ще бъде блокиран.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР